Menenjit Tehlikesi: Erken Teşhis Hayati Öneme Sahip

Menenjit Tehlikesi ve Çocukların Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan menenjitin özellikle çocukluk çağında ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu belirtiyor. Menenjit vakalarının genellikle ilkbahar ve sonbaharda görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Güzel, özellikle bakteriyel menenjitin çok hızlı bir şekilde ölümcül hale gelebileceğine dikkat çekiyor. Ancak erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurguluyor.

Menenjitin nedenlerinin virüs, bakteri ve mantar kaynaklı mikroorganizmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında vaka artışı yaşandığını söylüyor. Bakteriyel menenjitin diğer türlerine göre daha tehlikeli olduğunu aktaran Prof. Dr. Güzel, çocukluk çağındaki menenjit vakalarının toplu alanlarda hızla yayılabileceğine dikkat çekiyor.

Menenjit belirtileri ve Korunma Yöntemleri

Menenjitin en riskli nedeninin bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlar olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, belirtiler konusunda bilgi veriyor. Bebeklerde ve daha büyük çocuklarda görülen farklı belirtiler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güzel, hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.

Ortak kullanım eşyalarının bulaş açısından tehlikeli olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, çocukların el hijyenine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, hastalığın yayılmasını engellemek için hasta bireylerin maske takması ve temasın kısıtlanması gerektiğini belirtiyor. Aşılamann menenjitin en etkili korunma yöntemi olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

2025 YKS sınav yerleri açıklandı mı? 2025 YKS ne zaman?

TYT, AYT ve YDT sınavları için ayrı ayrı Şubat ayında başvurular yapılırken gözler sınav takvimine çevrildi. Peki, 2025 YKS sınav yerleri açıklandı mı? 2025 YKS ne zaman?

Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve kadın çiftçilerin bu süreçteki rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi. Mühendislik Fakültesi …

Babasını sadece 12 gün görebildi! İbrahim Erkal’ın kızı Elif Su büyüdü

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden İbrahim Erkal, aramızdan ayrılalı tam 8 yıl oldu. “Yalnızım”, “Sırılsıklam” ve “Canısı” gibi hafızalara kazınan şarkılarıyla gönüllerde taht kuran sanatçı, 2017 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını …

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Gençler ülkemizin geleceği

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Biz millet olarak sadece bugünü kurtarmadık, sadece bugünü en iyi şekilde oluşturmakla mükellef değiliz. Aynı şekilde bu ülkenin, vatanın ve Cumhuriyet’in ileriki nesillere en iyi şekilde devredilmesi ve Türkiye’nin …

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden 23 Nisan Şenliği: Çocuklar Eğlendi ve Öğrendi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 23 Nisan …

Çocuklarda Ağız ve Diş Bakımının Önemi

ÇOCUK Diş Hekimliği Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sabiha Ceren İlisulu, diş fırçalamanın çocuklarda yalnızca alışkanlık değil aynı zamanda ince motor becerisi gerektiren bir faaliyet olduğunu belirterek Avrupa Çocuk Diş Hekimliği Akademisi (EAPD …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir