Dünyanın en iyi oyunlarında ‘Türkiye’ imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen’den Türkiye Oyun Sektörü Değerlendirmesi

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye’nin oyun sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda “hyper casual” olarak tanımlanan basit oyunların dünya genelinde ilgi görmemesine dikkat çeken Tüzgen, Türkiye’de bu tür oyunların geliştirildiği stüdyoların hızla PC ve konsol oyun stüdyolarına dönüştüğünü gözlemlediklerini belirtti.

Türkiye’nin Oyun Sektöründeki Yeri

Tüzgen, İstanbul’un Avrupa’da en fazla oyun stüdyosuna sahip şehirlerden biri olduğunu belirtirken, Türkiye’nin oyun girişimciliği konusunda ciddi bir deneyime sahip olduğunu vurguladı. Tüzgen şunları söyledi: “Türkiye’de artık daha geniş kapsamlı, uzun süre varlığını sürdürebilecek oyunlar geliştiren şirketlerin sayısı artıyor. Bu şirketler dünyada en iyi oyunları üretme potansiyeline sahip ve yakında bu oyunları görmeye devam edeceğiz.”

  • Türkiye’de geliştirilen bir oyunun ABD’deki en büyük teknoloji fuarında tanıtıldığına değinen Tüzgen, bu girişimlerin artarak devam edeceğini belirtti.
  • Bilgisayar oyunlarına karşı ilginin arttığını ve Türkiye’de bu alanda önemli başarıların yakalandığını kaydetti.

Siber Güvenlik Önlemleri

Siber güvenlik konusunda önlemlerin artması gerektiğine değinen Tüzgen, Bilişim Vadisi olarak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine yönelik programlar düzenlediklerini belirtti.

Tüzgen, Türkiye Yazılım Okulları’nda yazılımcılık eğitimi verildiğini ve öğrencilere siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı sunduklarını söyledi. Bu sayede ülkenin siber tehditlere karşı daha güçlü hale gelmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eduvence Eğitim Platformu

Tüzgen, Bilişim Vadisi’nde hayata geçirdikleri “Eduvence” platformunun girişimcilere hızlandırma programları için eğitimler verdiğini belirtti. Bu platformun, öğrencilere interaktif ve projeye dayalı eğitim imkanı sunduğunu vurgulayan Tüzgen, Eduvence’nin yurt dışındaki üniversitelerin ilgisini çektiğini ve Türkiye’nin ihraç ettiği bir eğitim platformuna dönüştüğünü söyledi.

Bilişim Vadisi’nin yeni girişimcilik merkezinin Vadi İstanbul şubesinde 4 bin metrekarelik bir kuluçka merkezi kurulacağını da belirten Tüzgen, eğitim ve teknoloji alanındaki atılımlarının ülkenin sınıf atlamasına olan katkısını vurguladı.

Related Posts

Satın aldığı araba yeni evine kendi kendine geldi

Son dönemde düşen satışlarla mücadele eden Tesla, bu kez adını dünyanın ilk otonom araç teslimatı ile duyurdu. İnternet üzerinden verilen Tesla araç siparişi, 30 dakikalık mesafeyi kendi kendine kat ederek yeni evine ulaştı.

Uçan su taksilerle geleceğe yolculuk! Çevreci ulaşımın yeni yüzü

Uçan su taksileri, şehirlerdeki ulaşım sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunarak bilim dünyasının ve ulaşım uzmanlarının dikkatini çekti. Elektrikle çalışan, su üzerinde birkaç metre yükselerek ilerleyen bu araçlar, trafik karmaşasını ortadan …

Zengin mahallelerinin popüler iki markası birleşiyor

Zenginlerin gözdesi olan lüks iki otomobil markası güçlerini birleştirme kararı aldı.

Paraşütle şehirlerarası yolculuk yaptı: Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya 7 saat uçtu

Kahramanmaraşlı yamaç paraşütü sporcusu Yılmaz Cansarı, gerçekleştirdiği uzun mesafe uçuşla dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinde branşında ilk 20 sporcu arasında yer alan Cansarı, 7 saat boyunca gökyüzünde kalarak tam 230 kilometrelik mesafeyi kat etti.

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

Avustralyalı bilim insanları, beyin dalgalarındaki düşünceleri çözen yapay zekâ modeli geliştirdi

ATM’deki sarı tuşun arkasındaki büyük sır ortaya çıktı

Bankamatiklerde sıkça gördüğümüz, genellikle tuş takımının sağ üst köşesinde yer alan sarı silme tuşu, yalnızca yanlış tuşlamaları düzeltmek için değil, aynı zamanda önemli bir kullanıcı güvenliği aracı olarak tasarlandı. Ancak çoğu kişi bu tuşun ne işe yaradığını tam olarak bilmiyor.