Bütçe açığı 710,8 milyarı aştı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kötü Haberleri Açıkladı: Bütçe Durumu Kritik!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan Mart 2025 açıklamalarına göre, merkezi yönetim bütçesindeki kötü durumun devam ettiği ortaya çıktı.

Mart ayına ilişkin verilere göre, bütçe gelirleri 766,3 milyar TL iken, harcamalar 1 trilyon 27,7 milyar TL seviyesine yükseldi. Bu durum, Mart ayında 261,5 milyar TL’lik bir bütçe açığı olduğunu gösteriyor. Aynı dönemde faiz dışı denge de 100,2 milyar TL açık verdi.

Yılın ilk üç ayına bakıldığında ise tablo daha da endişe verici bir hal alıyor:

  • Toplam bütçe gideri: 3 trilyon 117,6 milyar TL
  • Toplam gelir: 2 trilyon 406,8 milyar TL
  • Bütçe açığı: 710,8 milyar TL
  • Faiz dışı açık: 246,9 milyar TL

Üstelik, yılın başında olmamıza rağmen, bütçe disiplininde ciddi zorluklar yaşandığını gösteren bu veriler, endişe verici bir tabloyu ortaya koyuyor.

ŞİMŞEK’İN EKONOMİSİ ZORLUYOR!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonomi programı, “rasyonel zemin” vurgusuyla şekilleniyor. Bu yaklaşım, enflasyonla mücadeleyi öncelikli hedef olarak belirlerken; bütçe disiplini, dış kaynak girişi ve kur istikrarı gibi konularda olumlu sinyaller vermeyi hedefliyor. Ancak gelinen noktada, hem yüksek enflasyonun hem de faizlerin kamu maliyesine olan yükünün ciddi şekilde arttığı görülüyor.

Related Posts

Emekliye ikinci bayram ikramiyesi ödeme tarihi ve zam durumu

Milyonlarca emekli, bu yılın ikinci bayram ikramiyesini haziran ayı başında zamlı olarak alacak. Mayıs ayının sonuna kadar emeklilik başvurusu yapanlar da zamlı ödemeden yararlanabilecek.

Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığı 2025 yılı ilk çeyreğinde sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda yüzde 218 oranında artışla 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi.

Türkiye’nin dev şirketi Fransızlara satılıyor

Borusan şirketlerinden Borusan Tedarik Zinciri Çözümleri ve Teknoloji A.Ş.’nin Fransız denizcilik devi CMA CGM iştiraki CEVA Logictics’e 440 milyon dolar bedelle satışı için taraflar arasında sözleşme imzalandı. Satış süreci, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından tamamlanacak.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir